Udeskole i Tyskland

Her kan du læse om draussenschule og waldpädagogik i Tyskland.

Det tyske flag.

I Tyskland arbejder man også med udeskole og udendørspædagogik på forskellige måder. Vi har ikke det fulde overblik, men forsøger at samle viden og link om dette her.
 

Draussenschule i Hamborg

Hello from Germany!

Here, in Hamburg and small towns surround we have instaled several "udeskoles", so called "Draussenschule". Since 2008 we worked together with Primary Schools. Nearby 500 children went into the Draussenschule. That means the whole class has one fixed day a week to learn outside the school for two hours. For one year.
Here you´ll find more: www.draussenschule.de.
 
Best regards,
 
Johannes Plotzki, Schäferkamp 26b, 22949 Ammersbek, Germany; Tlf.: +49-40-42905994; email: webmaster@draussenschule.de
 

Waldpedagogik

I Tyskland har man en lang række naturvejledere - eller waldpädagogen - som via naturskoler tager skolebørn med ud i skoven og naturen. Waldpädagogik er en form for naturpædagogik, som gennemføres gennem praktisk oplevelse og læring om økologiske og økonomiske sammenhænge, samt bæredygtighed ude i skov og natur. Det er ikke læreren selv, som står for undervisningen udendørs - men waldpädagogen. 31 procent af Tysklands areal er dækket af skov - så det er en væsentlig naturtype i landet. Læs selv mere om waldpädagogik på tysk på Wikipedia

 

Hvem, hvad, hvor

Klasse:Lærere

Kolofon

Forfatter: Malene Bendix.