Udeskoleprisen 2011 til forsker peter bentsen

UdeskolePrisen blev uddelt på forårsmøde i UdeskoleNet.udeskoleprisen 2011

Hvert forår uddeler UdeskoleNet en hæderspris til en person eller en institution, der har gjort noget særligt for udeskole og udeundervisning i Danmark. I år gik prisen til forsker Peter Bentsen fra Skov & Landskab, Københavns Universitet. Prisen blev overrakt på UdeskoleNet´s 10. møde på Avnø Naturcenter den 12. april.
 
Peter Bentsen modtager Udeskoleprisen 2011
 
Peter Bentsen, Karen Barfod og Jacob Bahn. Foto: Malene Bendix.

motivering

Karen Barfod motiverede prisen således på vegne af styregruppen for UdeskoleNet:
 
"Peter Bentsen får UdeskolePrisen for sit vedholdende og meget grundige arbejde med at afdække realiteterne bag udeskole. Med sit kritiske blik, sin akademiske metode og sin store interesse har Peter Bentsen været en væsentlig faktor for, at udeskole har fået en dansk videnskabelig baggrund, der har stor betydning for den videre udvikling af udeskole i Danmark."
 
Med prisen følger et æbletræ.

om peter bentsen

Peter Bentsen er uddannet kandidat i idræt og psykologi fra Københavns Universitet (2004) og ph.d. i udendørspædagogik og parkforvaltning fra KU (2010). Peter Bentsen har skrevet ph.d.-afhandling med titlen "Udeskole: outdoor teaching and use of green space in Danish schools" med fokus på udeskole- og naturklasseaktiviteter i grundskolen og brugen af natur og grønne områder i en undervisningsmæssig sammenhæng. I dag arbejder Peter Bentsen med forskning, udvikling, undervisning, formidling og konsulentarbejde via en række af temaer inden for friluftsliv og pædagogisk arbejde i naturen.

Kolofon