Urtefrikadeller

Se her, hvordan du laver bålfrikadeller af alt det grønne.

Løgkarse.

Sådan gør du

 
Tag din kurv og fyld den med brændenælder, skvalderkål, ramsløg, skovsyre og løgkarse. Pluk de unge friske skud.
  • Når du har nok, går du tilbage til bålpladsen og hakker alle urterne fint.
  • Bland urterne og æg, salt og rasp i en skål - og rør det hele sammen til en fars.
  • Form små frikadeller.
  • Steg dine urtefrikadeller i olie over åben ild til de er brune og sprøde og lækre.
  • Spis urtefrikadeller med f.eks. skovsalat.
Velbekomme!

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer

Grej

  • Urter, f.eks. brændenælder, skvalderkål, skovsyre, ramsløg og løgkarse
  • Æg
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Olie
Redskaber:
  • Kurv til at samle urter i
  • Kniv og bræt
  • Pande til at stege på
  • Pind, spatel eller ske

Tid

1 time.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.
Ide: Jes Aagard, Tårnby Naturskole.