Tomatsalat er godt til aftensmaden og du kan spise det til næsten alt. Her får du opskriften.
Sådan gør du
Tag din kurv og fyld den med brændenælder, skvalderkål, ramsløg, skovsyre og løgkarse. Pluk de unge friske skud.
- Når du har nok, går du tilbage til bålpladsen og hakker alle urterne fint.
- Bland urterne og æg, salt og rasp i en skål - og rør det hele sammen til en fars.
- Form små frikadeller.
- Steg dine urtefrikadeller i olie over åben ild til de er brune og sprøde og lækre.
- Spis urtefrikadeller med f.eks. skovsalat.
Velbekomme!
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer
Grej
- Urter, f.eks. brændenælder, skvalderkål, skovsyre, ramsløg og løgkarse
- Æg
- Rasp
- Salt og peber
- Olie
Redskaber:
- Kurv til at samle urter i
- Kniv og bræt
- Pande til at stege på
- Pind, spatel eller ske
Tid
1 time.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Ide: Jes Aagard, Tårnby Naturskole.
Ide: Jes Aagard, Tårnby Naturskole.