Sådan laver du en grøn forårssalat af blade og urter fra skoven.

Lidt om urtefrikadeller
Sådan gør du
Skyl urterne grundigt i en skål. Fjern stængler og hak urterne fint.
Bland det hele godt sammen. Hvis farsen flyder ud, skal der mere mel i. Men pas på med at komme for meget mel i.
Sæt panden direkte på gløderne - det må ikke være så varmt at olien sprutter. Tag evt. panden af bålet og træk nogle af gløderne ud til siden. Sæt så panden her.
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 6-8 personer
- Saml urter f.eks. brændenælder, skvalderkål, skovsyre, løgkarse, ramsløg og mælkebøtteblade - når de er hakkede skal de fylde ca. 1 liter.
- Måske en kurv til urterne.
- 4-6 æg
- Lidt mel eller rasp
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Pande
- Paletkniv
- Kniv og bræt
- Skål og grydeske
- Ske
- Handsker til hænder som skal samle brændenælder - eller plastikposer
Tid
1-2 timer.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.