Urtefrikadeller uden kød

Sådan laver du urtefrikadeller på bålet - uden kød.

Skovsyre er en af de urter, som du kan spise.

Lidt om urtefrikadeller

Der er ikke mange børn som har smagt urtefrikadeller, men de er gode. Her kan du se, hvordan du steger dem på bål.
 

Sådan gør du

Tænd bål, før du går i gang.
 
Tag din kurv og fyld den med brændenælder, skvalderkål, ramsløg, skovsyre, skovmærke og løgkarse. Pluk de unge friske skud.

Skyl urterne grundigt i en skål. Fjern stængler og hak urterne fint.

Bland det hele godt sammen. Hvis farsen flyder ud, skal der mere mel i. Men pas på med at komme for meget mel i.

Sæt panden direkte på gløderne - det må ikke være så varmt at olien sprutter. Tag evt. panden af bålet og træk nogle af gløderne ud til siden. Sæt så panden her.

Form dine urtefrikadeller med en ske. Steg dem på panden 5-10 minutter på hver side.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer

Grej

Til 6-8 personer

  • Saml urter f.eks. brændenælder, skvalderkål, skovsyre, løgkarse, ramsløg og mælkebøtteblade - når de er hakkede skal de fylde ca. 1 liter.
  • Måske en kurv til urterne. 
  • 4-6 æg
  • Lidt mel eller rasp
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Pande
  • Paletkniv
  • Kniv og bræt
  • Skål og grydeske
  • Ske
  • Handsker til hænder som skal samle brændenælder - eller plastikposer

Tid

1-2 timer.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Forfatter: Eva Skytte.
Redaktør og foto: Malene Bendix.