Sådan bager du små brød på sten i et bål.
Lidt om smør
Du ved sikkert godt at smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Men hvordan bliver det egentlig til smør? Her er tre forskellige metoder til, hvordan I kan lave jeres eget smør, og smage det til med skovens grønne urter. Det er ikke så svært.
Sådan gør du
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Piskefløde (½ liter giver ca. 250 g smør)
- Salt
- Finthakkede urter fra skoven - f.eks. skovsyre, almindelig syre, løgkarse, ramsløg, friske bøgeblade, vejbred.
- Kniv & bræt
- Evt. et rent viskestykke
- Enten: Et syltetøjsglas + en nød, en træperle eller en kastanje
- Eller: Et piskeris I har lavet af tynde grene + en kniv og sejlgarn
- Eller: En tynd plastikpose - f.eks. en almindelig affaldspose med en nød, en træperle, en kastanje eller en mønt i.
Tid
20 minutter.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.