Sådan laver du et bål.

Lidt om vafler
Sådan gør du
-
Rør vaffeldejen sammen i skålen.
-
Når glødebålet er parat, lægger du vaffeljernet over ilden, til det er varmt. Her er det en god ide med grydelapper.
-
Luk vaffeljernet op og læg lidt smør i.
-
Luk vaffeljernet og fordel smørret for oven og forneden.
-
Luk vaffeljernet op igen og hæld dej i.
-
Bag vaflerne på begge sider.
-
Tag dem op og læg dem på tallerkenen.
- Skil hjerterne fra hinanden, så der er nok til mange.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- 3 ½ dl hvedemel
- 5 dl mælk
- 2 æg
- 50 g smør
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 2 spsk sukker
-
2 tsk vaniliesukker
- Mere smør til at stege vaflerne i
- Flormelis til vafler
- Marmelade - f.eks. brombærsyltetøj, skovhindbærsyltetøj eller hybenmarmelade
- Skål og piskeris
- Bål med gode gløder
- Grydelapper eller handsker
- Vaffeljern
- Paletkniv til at vende vaflerne med
- Tallerken til vaflerne
Tid
Den tid det tager.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Malene Bendix.
Foto: Janne Bavnhøj.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.