Vild pesto

Lav din egen pesto af urter og nødder.

Løgkarse

Kort om vild pesto

Du kan lave din egen pesto af urter og nødder, som du finder i skoven. Her er en enkel opskrift - du kan fint udvide den med andre urter.
 
Skvalderkål
Skvalderkål kan du finde de fleste steder.
Foto: Malene Bendix.

Sådan gør du

  • Først kommer du nødder, olie og ramsløg i blenderen - og blender til det er glat.
  • Så tilsætter du urterne lidt efter lidt.
  • Tilsidst smager du din pesto til med salt og revet ost.
Spis din vilde pesto sammen med brød og mad, som du har lavet over bål.
 
Ramsløg
Ramsløg giver også en god smag til vild pesto.
Foto: Malene Bendix.

 

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår

Grej

  • 5 håndfulde friske krydderurter som skvalderkål, løgkarse, blege mælkebøtteblade
  • 1 bundt persille
  • Et fed hvidløg eller 1/2 håndfuld ramsløg
  • 1 dl hasselnødder eller ristede bognødder
  • 5 dl rapsolie
  • Salt
  • Parmesanost eller en anden tør ost
  • En blender, en skål og en ske
  • Et glas til din pesto

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.

Inspiration er hentet på workshop på Naturvejlederkonferencen 2011

Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.