Du kan lave pesto af skvalderkål.

Kort om vild pesto

Sådan gør du
- Først kommer du nødder, olie og ramsløg i blenderen - og blender til det er glat.
- Så tilsætter du urterne lidt efter lidt.
- Tilsidst smager du din pesto til med salt og revet ost.

Hvem, hvad, hvor
Grej
- 5 håndfulde friske krydderurter som skvalderkål, løgkarse, blege mælkebøtteblade
- 1 bundt persille
- Et fed hvidløg eller 1/2 håndfuld ramsløg
- 1 dl hasselnødder eller ristede bognødder
- 5 dl rapsolie
- Salt
- Parmesanost eller en anden tør ost
- En blender, en skål og en ske
- Et glas til din pesto
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Inspiration er hentet på workshop på Naturvejlederkonferencen 2011
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.