Genplant Planeten 2016

Genplant Planeten, hvor skolebørn over hele landet planter træer for et bedre klima åbner snart for tilmeldinger.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen 7. november til 11.november.

Genplant Planeten 2016 åbner snart for tilmeldinger

Skoven i Skolen afholder også i 2016 klimaprojektet ”Genplant Planeten” sammen med skovbruget.
Vi åbner snart for tilmeldinger. Følg med i vores nyheder og nyhedsbreve, hvornår man kan starte med at tilmelde sig.
Vi håber mange skoler vil deltage. 50.000 træer er klar til at blive plantet i ugen 7.november til 11. november.
Skoleklasser som tilmelder sig får 50 træer og undervisningsmaterialer om skov, træ og klima.

Genplant Planeten - et fantastisk budskab

Formålet er at vise børn, at de selv kan gøre noget aktivt for at komme klimaforandringerne i møde og samtidig sætte fokus på, at træplantning, bæredygtigt skovbrug og brug af træ er en del af løsningen på klimaproblemet.

Hvor planter vi?

Vi planter over hele landet – og både i eksisterende skov, på skovrejsningsområder og på skolens område.

Sæt kryds

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til en stor landsdækkende begivenhed, som i den grad giver god mening at være en del af.

Lidt om Genplant Planeten

Skoven i Skolen afholdt første gang Genplant Planeten i 2009 og 2010 med stor succes. Dengang var 55.000 børn aktive med at plante 170.000 træer over hele landet. I kampagnen ligger en masse læring om klimaforandringerne, og hvad vi kan gøre ved dem. Skoven i Skolen har udviklet flere materialer til kampagnen, bl.a. hæftet ”Træets kredsløb og klimaet”, som gratis sendes ud til de deltagende skoler.

Hvorfor er det godt for klimaet at plante træer?

Der er to måder at formindske mængden af CO2 i atmosfæren: Vi kan udlede mindre CO2 – og vi kan fjerne CO2 fra luften og gemme den. Træer kan begge dele. Skoven har en nøglerolle for klimaet, fordi træer ved deres fotosyntese kan optage CO2 fra luften og lagre CO2 som kulstof i ved og i jordbunden.

Støtte

Genplant Planeten er støttet økonomisk af Nordea-fonden, DONG, Friluftsrådet, 15. Juni Fonden, Danske Planteskoler og DAPO (Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne).