Genplant Planeten 2016

Skolebørn fra hele landet planter træer for et bedre klima d. 7. – 11.november

185 skoler har tilmeldt sig Genplant Planeten

16.000 skolebørn fra 185 skoler vil plante ca. 35.000 træer med Genplant Planeten, som afholdes 7.-11.november.
Du kan se alle de tilmeldte skoler, som deltager i Genplant Planeten samt skovinvitationer på vores Danmarkskort. (Klik på skoler 2016 eller skove i højre margin).

Træer bliver leveret i uge 44

Danske Planteskoler tager sig af alle træbestillinger. De små træer transporteres ud til skoler, skove m.m. i uge 44 – ugen før Genplant Planeten.

Materialer om træ, skov og klima

Undervisningsmaterialet Genplant Planeten ”Træets kredsløb og klimaet” som består af et hæfte og en plakat er sendt ud til de skoler som deltager i Genplant Planeten.
Med hæftet kan skolerne forberede sig på deres træplantning og lære om, hvad skov og træ kan i en klimasammenhæng.
Hæftet ligger desuden sammen med andre materialer om skov, træ og klima frit for alle på vores hjemmeside.

Genplant Planeten – at plante træer for et bedre klima

Der er to måder at formindske mængden af CO2 i atmosfæren: Vi kan udlede mindre CO2 – og vi kan fjerne CO2 fra luften og gemme den. Træer kan begge dele. Skoven har en nøglerolle for klimaet, fordi træer ved deres fotosyntese kan optage CO2 fra luften og lagre CO2 som kulstof i træernes ved og i jordbunden.

Genplant Planeten giver børn mulighed for selv at handle aktivt i forhold til klimaforandringerne. Det er vigtigt at give børn lyst til at være med til at udvikle verden i en mere bæredygtig retning.
Vi håber, at mange vil være med til at skabe opmærksomhed om Genplant Planeten.

I samarbejde med Gungehusskolen i Hvidovre arrangerer Skoven i Skolen et startskud for pressen den 7. november 2016, hvor 200 skolebørn planter træer.

Genplant Planeten 2017

Vi gennemfører også Genplant Planeten kampagnen i 2017, hvor der vil være mulighed for, at skolebørn fra hele landet igen planter tusindvis af træer for et bedre klima.

Støtte

Genplant Planeten er støttet økonomisk af Nordea-fonden, DONG, udlodningsmidler til friluftsliv, 15. Juni Fonden, Danske Planteskoler og DAPO (Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne).