Pandebrød

Bag små brød på en pande over bål.

Tusindfryd kan du putte i pandebrød.

Kort om pandebrød

Pandebrød bager du på en pande - og det kan du let gøre over bål. Her er en opskrift på 20 pandebrød.

Sådan gør du

  • Bland de to typer af mel, salt og bagepulver i en skål.
  • Skyl urterne godt og hak dem med en kniv eller klip dem i små stykker med en saks.
  • Bland dine urter i melblandingen.
  • Hæld vand i, så dejen kan samles og ikke klistrer alt for meget.
  • Form 20 små kugler og klap dem helt flade.
  • Steg dine pandebrød i olie på panden til de er jævnt brune. De skal vendes tit!

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab
Klasse:0. - 3. klasse, 4. - 6. klasse, 7. - 9. klasse
Sted:Åbent land, Skov, By og kultur
Årstid:Forår, Sommer

Grej

  • 8 dl grahamsmel
  • 6 dl hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl vilde urter som skvalderkål, brændenælde, røllike, bellis, rødkløver eller små mælkebøtteblade
  • Vand
  • Rapsolie til stegning

Kolofon

Forfatter
Nationalpark Mols Bjerge

Redaktør og foto
Malene Bendix