Find vilde, spiselige planter. Lær dem at kende - og brug dem til mad over bål.

Kort om pandebrød
Pandebrød bager du på en pande - og det kan du let gøre over bål. Her er en opskrift på 20 pandebrød.
Sådan gør du
- Bland de to typer af mel, salt og bagepulver i en skål.
- Skyl urterne godt og hak dem med en kniv eller klip dem i små stykker med en saks.
- Bland dine urter i melblandingen.
- Hæld vand i, så dejen kan samles og ikke klistrer alt for meget.
- Form 20 små kugler og klap dem helt flade.
- Steg dine pandebrød i olie på panden til de er jævnt brune. De skal vendes tit!
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab
Klasse:0. - 3. klasse, 4. - 6. klasse, 7. - 9. klasse
Sted:Åbent land, Skov, By og kultur
Årstid:Forår, Sommer
Grej
- 8 dl grahamsmel
- 6 dl hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
- 2 dl vilde urter som skvalderkål, brændenælde, røllike, bellis, rødkløver eller små mælkebøtteblade
- Vand
- Rapsolie til stegning
Kolofon
Forfatter
Nationalpark Mols Bjerge
Redaktør og foto
Malene Bendix