UDESKOLE - Undervisning udenfor klasseværelset

Forside af UDESKOLE - undervisning udenfor klasseværelset.

To udeskolelærere har skrevet en håndbog med 25 forløb til ni fag i fem typiske nærmiljøer: byen, grøftekanten, kirkegården, søen og skolegården.

Historiske spor i det københavnske byrum

Undervisningsforløb indsendt af brugerne: Historiske spor i det københavnske byrum.

Filmforløb med fokus på: Historie er overalt omkring os. Kreativitet og bevægelse i historie. Opgør med det teksttunge historiefag. Forståelse for erindringssteder.

Dansk og historie i København

Gammel Strand.

Besøg København med klassen. Oplev Rundtårn, Statens Museum for Kunst og tag på en kanalrundfart - og arbejd med 3 skriftlige genrer i dansk og historie.

Skattejagt på museum

Tag i udeskole på et museum. Her Quedens Gaard i Ribe.

Lærerne har i forvejen opsat poster med opgaver på udvalgte historisk relevante artefakter, som eleverne gennem en skattejagt skal finde og løse.

Middelalderløb i Ringsted

Spørgsmål og svar om middelalderen.

Spørgsmål og svar om middelalderen - et løb på 10 poster til opsamling af deltagernes viden om middelalderen.

Kærehave skovs historie

Bøgetræ set nedefra.

– fra nytteskov til rekreativt område. Brug kort og undersøg, hvordan Kærhave skov har forandret sig.

Jul i skoven

Børn fra Bybækskolen fælder juletræ.

Undersøg familiens juletræstraditioner derhjemme - og juletræerne i en juletræsplantage. Ud med historie og kristedom.

Mit Vadehav

Materialer til undervisning om, ved og i Vadehavet til mange fag. Der arbejdes tværfagligt med emnet eleverne kommer ud og oplever naturen og kulturen.

Learning Museum

Forsiden af bogen "Learning Museum".

En praksismanual til samarbejde mellem museer, læreruddannelser og skoler.

Det åbne land

Det åbne land med marker, hegn, krat og grøfter.

Her kan du læse om det åbne land - og om de naturtyper, der er knyttet til det.

Abonnér på RSS - Historie