Hjemkundskab

Grovboller med birkesaft

Gode grove boller - bagt med birkesaft. Foto: Eva Skytte.

Her finder du opskriften på gode boller til morgenmaden, frokost eller mellemmad.

Mirabelle-marmelade

Mirabeller på et mirabelletræ.

Hvis du samler mirabelle og æbler i skoven, kan du lave en god marmelade.

Dissekering af fisk. Fra byttedyr til tilberedt måltid

I skal dissekere fisk, have en faglig snak om fisk/hvaler, samt tilberede et måltid med udvalgte krydderier til resten af holdet

Kystens mad

I skal finde spiselige planter ved kysten, samt tilberede nogle af disse.

Pandebrød

Tusindfryd kan du putte i pandebrød.

Bag små brød på en pande over bål.

Spiselige vilde planter

Her er løgkarse. Den er spiselig og smager lidt af løg. Foto: Nationalpark Mols Bjerge.

Find vilde, spiselige planter. Lær dem at kende - og brug dem til mad over bål.

Fisketur

Tag klassen med på fisketur.

Tag med ud og fisk - med klassen. Fisk i sø og å, ved fjorden eller ved kysten.

Græskar og halloween!

Den store græskarmand!

Klassen tager ud på en gård, hvor man dyrker græskar. Bonden fortæller - og eleverne skærer græskarmænd og digter uhyggelige historier om dem.

God gammeldags svampetur

Svampe.

En svampetur er en sansetur. Find svampe i efteråret og bliv klog på dem I kan spise - og dem I ikke kan.

Mit Vadehav

Materialer til undervisning om, ved og i Vadehavet til mange fag. Der arbejdes tværfagligt med emnet eleverne kommer ud og oplever naturen og kulturen.

Sider

Abonnér på RSS - Hjemkundskab