UDESKOLE - Undervisning udenfor klasseværelset

Forside af UDESKOLE - undervisning udenfor klasseværelset.

To udeskolelærere har skrevet en håndbog med 25 forløb til ni fag i fem typiske nærmiljøer: byen, grøftekanten, kirkegården, søen og skolegården.

En naturlærers dagbog: Simon Høegmark

En udeskoleklasse og en udeskolelærer i det fri

Simon Høegmarks dagbogsblad er fra den 9. juni 2005, hvor hans 4. klasse arbejdede med matematik i Ørkild Borgen ved Svendborg.

Vejr data

Lav regnmålere og mål nedbøren over en måned. Data opsamles i grafer og sammenlignes med data fra DMI. Til sidst udregnes, hvor meget regnvand, der skal håndteres i kloaker og muligheder for klimatilpasning diskuteres.

Rumfang og regnvand

Opgaven er god til at repetere eller supplere undervisningen i begrebet rumfang og bruge jeres viden til at regne på nedbørsmængder.

Rørdimensioner i bassin

Opmål et regnvandsbassin og undersøg udløbet fra denne. Ud fra opmålte data kan det udregnes hvor lang tid, der går, før bassinet er tømt og klar til et nyt regnskyl. Øvelsen efterfølges af modellerings arbejde, hvor I skal arbejde undersøgende med afløbsrøret størrelse og hældning.

Kanal reservoirstørrelse og vandføring

Opmåling af en regnvandskanal fulgt af beregning af dens vandførende evne og evne til at håndtere store regnskyl.

Dimensionering af bassin

Undersøg om jeres lokale regnvandsbassin kan holde til alt det regnvand der falder på oplandet.

Klimatilpasning

Find her en række opgaver lavet til at arbejde med klimatilpasning og naturfaglighed ude på rigtige klimatilpasningsanlæg.

Bassin kapacitet

Hulebyg - leg og læring i et praktisk projekt

Brug nogle skoledage, eller en temauge, på at bygge huler med elever på mellemtrinnet. Udover design og håndværk er der også fokus på samarbejdsevner og personlige kompetencer.

Abonnér på RSS - Matematik