Natur/Teknik

UDESKOLE - Undervisning udenfor klasseværelset

Forside af UDESKOLE - undervisning udenfor klasseværelset.

To udeskolelærere har skrevet en håndbog med 25 forløb til ni fag i fem typiske nærmiljøer: byen, grøftekanten, kirkegården, søen og skolegården.

Akvarium - skab dit eget vandhul

Fang smådyr i søen - og lav et akvarium.

Læs her, hvordan du kan opbygge dit eget akvarium - og undersøge små dyr fra vandhullet.

Bier – året rundt

Bier - året rundt.

Besøg en bigård en eller flere gange. Lær om bier, bestøvning, biavl - og honning.

Skovens fugle og folk

Forside på børnehæftet "Skovens fugle og folk"

Børnehæfte om skovens fugle og folk - og 12 ideer til aktiviteter med fugle - én for hver måned i året.

Skovens træer

Forsiden på børnehæftet "Skovens træer"

Børnehæfte og 12 aktiviteter om skovens træer - én for hver måned i året.

Grovboller med birkesaft

Gode grove boller - bagt med birkesaft. Foto: Eva Skytte.

Her finder du opskriften på gode boller til morgenmaden, frokost eller mellemmad.

Mirabelle-marmelade

Mirabeller på et mirabelletræ.

Hvis du samler mirabelle og æbler i skoven, kan du lave en god marmelade.

Æstetik og funktionalitet

Undersøg kombinationen af æstetik og funktionalitet på klimatilpasningsanlæg.

Vejr data

Lav regnmålere og mål nedbøren over en måned. Data opsamles i grafer og sammenlignes med data fra DMI. Til sidst udregnes, hvor meget regnvand, der skal håndteres i kloaker og muligheder for klimatilpasning diskuteres.

Undersøg en sluse

Arbejd med en sluse som klimatilpasningsanlæg ift. øget vandstand i havene og øgede regnmængder. Mål på flow-hastigheden, hvis slusen er åben og vandniveauforskelle samt salinitetsforskelle, hvis slusen er lukket.

Abonnér på RSS - Natur/Teknik