Sløjd

Hulebyg - leg og læring i et praktisk projekt

Brug nogle skoledage, eller en temauge, på at bygge huler med elever på mellemtrinnet. Udover design og håndværk er der også fokus på samarbejdsevner og personlige kompetencer.

Vi bruger træ

Træ kan bruges til mange ting.

Hvorfor hjælper det klimaet at bruge træ? Det undersøger I i forløbet her. Find læseark om træ og klima, og kopiark med aktiviteter.

Vi fælder træer

Sådan fælder du et træ.

Lær at fælde et træ - og undersøg bæredygtigt skovbrug og klima. Læseark om skovbrug og klima og kopiark med aktiviteter.

Vi dyrker træer

Året rundt i skovbruget.

Dyrk skoven bæredygtigt for et bedre klima. Læseark om skovbrug og klima og kopiark med aktiviteter.

Vi planter træer

Plant træer for et bedre klima.

Plant træer for et bedre klima. Læseark og kopiark med aktiviteter.

Genplant Planeten: Træets kredsløb og klimaet

Forsiden af hæftet "Genplant Planeten - Træets kredsløb og klimaet".

Find hæftet "Genplant Planeten - Træets kredsløb og klimaet". Det ligger som pdf-filer, bladrebog og på papir.

Udtryk i lyrik og kunst - på museum

Skitse af udeskoleforløbet.

Med udgangspunkt i et besøg på en kunstudstilling arbejder eleverne tværfagligt med æstetiske udtryk i forskellige medier, herunder lyrik, kunst og håndværk.

Bål, kniv og færdsel i skoven

Bål, kniv og færdsel i skoven.

Arbejd med ild, økse, sav og kniv - og lær hvordan I gør det på en forsvarlig måde. Lær også om regler i naturen.

Vi bruger træ

Vi bruger træ.

Lav legetøj i sløjdlokalet - undersøg træ som materiale - og lær snedkerens værktøj at kende.

Byg en krabbefanger

Fang krabber.

Det er sjovt, let - og lidt uhyggeligt - at fange krabber. Her kan du se, hvordan du gør.

Abonnér på RSS - Sløjd