4. - 6. klasse

UDESKOLE - Undervisning udenfor klasseværelset

Forside af UDESKOLE - undervisning udenfor klasseværelset.

To udeskolelærere har skrevet en håndbog med 25 forløb til ni fag i fem typiske nærmiljøer: byen, grøftekanten, kirkegården, søen og skolegården.

Akvarium - skab dit eget vandhul

Fang smådyr i søen - og lav et akvarium.

Læs her, hvordan du kan opbygge dit eget akvarium - og undersøge små dyr fra vandhullet.

Bier – året rundt

Bier - året rundt.

Besøg en bigård en eller flere gange. Lær om bier, bestøvning, biavl - og honning.

Skovens fugle og folk

Forside på børnehæftet "Skovens fugle og folk"

Børnehæfte om skovens fugle og folk - og 12 ideer til aktiviteter med fugle - én for hver måned i året.

Skovens træer

Forsiden på børnehæftet "Skovens træer"

Børnehæfte og 12 aktiviteter om skovens træer - én for hver måned i året.

Klimatilpasning

Find her en række opgaver lavet til at arbejde med klimatilpasning og naturfaglighed ude på rigtige klimatilpasningsanlæg.

Livstræer

Tag på besøg i en statsskov og find store, gamle eller specielle træer, og udpeg dem som Livstræer.

Hulebyg - leg og læring i et praktisk projekt

Brug nogle skoledage, eller en temauge, på at bygge huler med elever på mellemtrinnet. Udover design og håndværk er der også fokus på samarbejdsevner og personlige kompetencer.

Dissekering af fisk. Fra byttedyr til tilberedt måltid

I skal dissekere fisk, have en faglig snak om fisk/hvaler, samt tilberede et måltid med udvalgte krydderier til resten af holdet

Saml skrald langs kysten, og lav land art

Saml skrald langs kysten, og brug det til at lave noget visuelt, for at sætte fokus på problemerne med eksempelvis plastik i havene.

Abonnér på RSS - 4. - 6. klasse