7. - 9. klasse

Akvarium - skab dit eget vandhul

Fang smådyr i søen - og lav et akvarium.

Læs her, hvordan du kan opbygge dit eget akvarium - og undersøge små dyr fra vandhullet.

Skovens fugle og folk

Forside på børnehæftet "Skovens fugle og folk"

Børnehæfte om skovens fugle og folk - og 12 ideer til aktiviteter med fugle - én for hver måned i året.

Skovens træer

Forsiden på børnehæftet "Skovens træer"

Børnehæfte og 12 aktiviteter om skovens træer - én for hver måned i året.

Æstetik og funktionalitet

Undersøg kombinationen af æstetik og funktionalitet på klimatilpasningsanlæg.

Vejr data

Lav regnmålere og mål nedbøren over en måned. Data opsamles i grafer og sammenlignes med data fra DMI. Til sidst udregnes, hvor meget regnvand, der skal håndteres i kloaker og muligheder for klimatilpasning diskuteres.

Undersøg en sluse

Arbejd med en sluse som klimatilpasningsanlæg ift. øget vandstand i havene og øgede regnmængder. Mål på flow-hastigheden, hvis slusen er åben og vandniveauforskelle samt salinitetsforskelle, hvis slusen er lukket.

Sigtdybde i rensedammen

Undersøg den økologiske tilstand af en rensedam ved at undersøge sigtdybden.

Rumfang og regnvand

Opgaven er god til at repetere eller supplere undervisningen i begrebet rumfang og bruge jeres viden til at regne på nedbørsmængder.

Rørdimensioner i bassin

Opmål et regnvandsbassin og undersøg udløbet fra denne. Ud fra opmålte data kan det udregnes hvor lang tid, der går, før bassinet er tømt og klar til et nyt regnskyl. Øvelsen efterfølges af modellerings arbejde, hvor I skal arbejde undersøgende med afløbsrøret størrelse og hældning.

Planters tilpasning til land og vand

Undersøg kanterne af en rensedam og se på plantetilpasninger til vand og land.

Abonnér på RSS - 7. - 9. klasse