7. - 9. klasse

Akvarium - skab dit eget vandhul

Fang smådyr i søen - og lav et akvarium.

Læs her, hvordan du kan opbygge dit eget akvarium - og undersøge små dyr fra vandhullet.

Skovens fugle og folk

Forside på børnehæftet "Skovens fugle og folk"

Børnehæfte om skovens fugle og folk - og 12 ideer til aktiviteter med fugle - én for hver måned i året.

Skovens træer

Forsiden på børnehæftet "Skovens træer"

Børnehæfte og 12 aktiviteter om skovens træer - én for hver måned i året.

Sigtdybde i rensedammen

Undersøg den økologiske tilstand af en rensedam ved at undersøge sigtdybden.

Rumfang og regnvand

Opgaven er god til at repetere eller supplere undervisningen i begrebet rumfang og bruge jeres viden til at regne på nedbørsmængder.

Rørdimensioner i bassin

Opmål et regnvandsbassin og undersøg udløbet fra denne. Ud fra opmålte data kan det udregnes hvor lang tid, der går, før bassinet er tømt og klar til et nyt regnskyl. Øvelsen efterfølges af modellerings arbejde, hvor I skal arbejde undersøgende med afløbsrøret størrelse og hældning.

Planters tilpasning til land og vand

Undersøg kanterne af en rensedam og se på plantetilpasninger til vand og land.

Næringsstoffer i rensedammen

Målet for øvelsen er at vurdere rensedammens økologiske tilstand, ved at måle på næringsstofferne og vurdere om regnvandet bliver renere gennem rensedammen.

Plan B

Undersøg, hvad der sker, når et klimatilpasningsanlæg flyder over.

Nedsivning af regnvand – partikel størrelser

Mål på nedsivningsevnen af forskellige jordtyper ved skolen. Nedsivningsevnen sammenholdes med jordtypernes bestanddele.

Abonnér på RSS - 7. - 9. klasse