7. - 9. klasse

Akvarium - skab dit eget vandhul

Fang smådyr i søen - og lav et akvarium.

Læs her, hvordan du kan opbygge dit eget akvarium - og undersøge små dyr fra vandhullet.

Skovens fugle og folk

Forside på børnehæftet "Skovens fugle og folk"

Børnehæfte om skovens fugle og folk - og 12 ideer til aktiviteter med fugle - én for hver måned i året.

Skovens træer

Forsiden på børnehæftet "Skovens træer"

Børnehæfte og 12 aktiviteter om skovens træer - én for hver måned i året.

Planters tilpasning til land og vand

Undersøg kanterne af en rensedam og se på plantetilpasninger til vand og land.

Næringsstoffer i rensedammen

Målet for øvelsen er at vurdere rensedammens økologiske tilstand, ved at måle på næringsstofferne og vurdere om regnvandet bliver renere gennem rensedammen.

Plan B

Undersøg, hvad der sker, når et klimatilpasningsanlæg flyder over.

Nedsivning af regnvand – nedsivningsbassin

Nedsivning af regnvand – nedsivningsbassin er et forløb hvor elever skal undersøge nedsivningsevnen i jorden på et rigtigt nedsivningsanlæg og regne på hvor meget regnvand anlægget kan håndtere i en skybruds situation.

Kanal reservoirstørrelse og vandføring

Opmåling af en regnvandskanal fulgt af beregning af dens vandførende evne og evne til at håndtere store regnskyl.

Klimatilpasning

Find her en række opgaver lavet til at arbejde med klimatilpasning og naturfaglighed ude på rigtige klimatilpasningsanlæg.

Gennemtrængelige belægninger

Test en permeabel belægning for dens evne til at nedsive regnvand og udregn dens kapacitet.

Abonnér på RSS - 7. - 9. klasse