Sø og å

UDESKOLE - Undervisning udenfor klasseværelset

Forside af UDESKOLE - undervisning udenfor klasseværelset.

To udeskolelærere har skrevet en håndbog med 25 forløb til ni fag i fem typiske nærmiljøer: byen, grøftekanten, kirkegården, søen og skolegården.

Akvarium - skab dit eget vandhul

Fang smådyr i søen - og lav et akvarium.

Læs her, hvordan du kan opbygge dit eget akvarium - og undersøge små dyr fra vandhullet.

En naturlærers dagbog: Simon Høegmark

En udeskoleklasse og en udeskolelærer i det fri

Simon Høegmarks dagbogsblad er fra den 9. juni 2005, hvor hans 4. klasse arbejdede med matematik i Ørkild Borgen ved Svendborg.

Hulebyg - leg og læring i et praktisk projekt

Brug nogle skoledage, eller en temauge, på at bygge huler med elever på mellemtrinnet. Udover design og håndværk er der også fokus på samarbejdsevner og personlige kompetencer.

Mosen

Her kan du læse om mosen - lavmosen og højmosen - om natur, miljø og folketro.

Mosens tørv og livet derude

Lejrplads.

Undersøg mosens tørv. I skal bruge en mose I må grave i - og også gerne et bålsted, hvor I må koge mosegrød.

Elevernes egne naturundersøgelser

Undersøg naturen.

Undersøg naturen - og afprøv den naturfaglige metode.

Vandløb - undersøg liv og kvalitet

Undersøg et vandløb.

Vandløbsundersøgelse for de ældste elever. Fang dyr. Undersøg vandløbet. Bestem forureningsgrad.

Ferskvand - Undersøg livet i sø og å

Undersøg hvilke dyr og planter, som lever i det ferske vand. De fortæller en masse om vandets tilstand.

Sangkrig

En sangkonkurrence!