By og kultur

UDESKOLE - Undervisning udenfor klasseværelset

Forside af UDESKOLE - undervisning udenfor klasseværelset.

To udeskolelærere har skrevet en håndbog med 25 forløb til ni fag i fem typiske nærmiljøer: byen, grøftekanten, kirkegården, søen og skolegården.

Bier – året rundt

Bier - året rundt.

Besøg en bigård en eller flere gange. Lær om bier, bestøvning, biavl - og honning.

En naturlærers dagbog: Simon Høegmark

En udeskoleklasse og en udeskolelærer i det fri

Simon Høegmarks dagbogsblad er fra den 9. juni 2005, hvor hans 4. klasse arbejdede med matematik i Ørkild Borgen ved Svendborg.

Mirabelle-marmelade

Mirabeller på et mirabelletræ.

Hvis du samler mirabelle og æbler i skoven, kan du lave en god marmelade.

Hulebyg - leg og læring i et praktisk projekt

Brug nogle skoledage, eller en temauge, på at bygge huler med elever på mellemtrinnet. Udover design og håndværk er der også fokus på samarbejdsevner og personlige kompetencer.

Karakteristik af storbyens teenagere

Eleverne arbejder med samspillet mellem sprog, kultur og sproglig mangfoldighed. De skal undersøge karakterer i byrummet og skabe en fiktiv fortælling ud fra deres iagttagelser.

Lyrik og rum

Lyrik og rum. Delt undervisningsforløb via Skoven i Skolens kort.

Gennem fortolkning af digtet "Den sidste gang gennem byen" skal eleverne få lydene fra byen til at spille sammen med Dan Turèlls lyrik.

Julekurv af karton

Julekurv - se her, hvordan du folder den.

Klip og fold en julekurv af karton - og fyld den med julegodter.

Historiske spor i det københavnske byrum

Undervisningsforløb indsendt af brugerne: Historiske spor i det københavnske byrum.

Filmforløb med fokus på: Historie er overalt omkring os. Kreativitet og bevægelse i historie. Opgør med det teksttunge historiefag. Forståelse for erindringssteder.

Pandebrød

Tusindfryd kan du putte i pandebrød.

Bag små brød på en pande over bål.

Abonnér på RSS - By og kultur