Toreskov på Spoelsbjerg Gaard

På Spoelsbjerg elsker vi træer, børn og den planet vi bor på. Derfor deltager vi i Genplant Planeten. I år skal der laves en ny beplantning vest for ejendommen.

Foto: Jacob Stene.

Spoelsbjerg Gaard er en lille hyggelig skovejendom og juletræsplantage. Vi elsker træer og har igennem de sidste 30 år plantet næsten 200.000 træer på det, der engang bare var flade marker. Herved er Toreskov blevet til.

Til genplant planeten kampagnen i år skal der i forlængelse af en ny juletræsplantage plantes en lille ny skov vest for ejendommen. Skoven har til formål at skabe variation i naturen, korridorer for vildtet og læ for juletræerne.

Selve arrangementet kan afvikles som en formiddagsaktivitet fx. fra 9-12 eller en eftermiddags aktivitet fra 11:30 - 14:30. Der bør dog ikke være mere end 3 klasser pr. hold.

Arrangementet kan forløbe som følger:

• Ankomst og velkomst på gårdspladsen (madpakker og eventuelle rygsække kan efterlades i julestuen).
  • Gåtur gennem plantagen til plantningsområdet.
  • Kort indlæg et sted i skoven med læ, hvor Jacob fortæller om træer, klima, anvendelse og det specifikke planteprojekt (hvorfor plante træer, hvordan skal planterne håndteres og hvad skal plantagen bruges til).
  • Praktisk instruktion, indeling i grupper og uddeling af træer.
  • Træplantning
  • Gåtur tilbage til gården.
  • Frokost/eftermiddags mad i Julestuen, hvor Spoelsbjerg Gaard byder på varm eller kold solbærsaft, samt kaffe og te.
  • Tak for idag

Spoelsbjerg Gaard deltog også i Genplant Planetes i 2016, hvor mere end 300 børn var med til at plante næsten 1000 træer. Se evt. stemningbilleder på Spoelsbjerg Gaards Facebooksiden.

For yderligere info kontakt Jacob Stene på telefon: 23888217.

Skov

Toreskov på Spoelsbjerg Gaard