Årstidshjulet

Hvad sker der i naturen lige nu? Og hvad kan I lave om 3 måneder? Årstidshjulet er et ide-værktøj for børn – og et planlægningsværktøj for voksne, som arbejder med børn i naturen.

Velkommen til Årstidshjulet

Klik på den røde knap i midten – og find en ide til en aktivitet, du kan lave i naturen lige nu.

Klik på en måned – og find ideer til aktiviteter og faglige ude-undervisningsforløb som passer til naturen på den tid.

Bålkiks

Bag dine egne bålkiks over bål.

Besøg en skovarbejder.

Besøg en skov - og lav interview med en skovarbejder om hans arbejde i skoven året rundt.

Undersøg træ - og mål op. Tegning: Eva Wulff.

Klassen besøger en tømmerhandel for at undersøge, hvad der foregår og hvilke varer der handles med.

Bogfinken - en lille fugl som synger om foråret.

Her kan du læse om bogfinken.

Byg en fuglekasse af brædder.

Her kan du finde arbejdstegninger til redekasser og en tabel der viser størrelser, flyvehuller og hvor højt kasserne skal hænges op.

Lav en skammel af frisk træ.

Sådan kan I fremstille en lille skammel i frisk træ. Skamlen samles uden brug af lim.

Tynd ud i en ung bevoksning.

I en skov skal træerne tyndes ud. Regn på det.

Lav en model af en stol.

Undersøg stole - design selv en stol - og lav en model.

Erantis

Her kan du læse om erantis.

Knivskåret finér.

Her kan du læse om finér. Det er meget tynde plader af træ, som man bruger til alt muligt.

Byg en redekasse. Foto: Malene Bendix.

Byg fuglekasser, sæt dem op - og registrer livet i kasserne. Praktisk matematik i udeskole.

Anemoner.

Gå i skoven en gang om ugen, og se hvilke blomster der er sprunget ud.