Årstidshjulet

Hvad sker der i naturen lige nu? Og hvad kan I lave om 3 måneder? Årstidshjulet er et ide-værktøj for børn – og et planlægningsværktøj for voksne, som arbejder med børn i naturen.

Velkommen til Årstidshjulet

Klik på den røde knap i midten – og find en ide til en aktivitet, du kan lave i naturen lige nu.

Klik på en måned – og find ideer til aktiviteter og faglige ude-undervisningsforløb som passer til naturen på den tid.

En anderledes adventskrans

Lav en lille adventskrans af ler og bog-kapsler og røde sløjfer.

4 bloklys i en flot juledekoration

Lav en adventskrans af kogler og lys.

Indrømmet - det er svært at se - men her er en planetsti - som viser afstanden mellem planeterne.

Hvis solen var en tennisbold... Lav en model af solsystemet og undersøg afstanden mellem planeterne.

På en flyhangar ved Avnø Naturcenter er planeterne malet op. Her er det godt at se stjerner.

Se på stjerner med håndkikkerter og teleskoper - og lær stjernehimlen at kende.

Bøgeblade indeholder mange garvstoffer - og nedbrydes langsomt. Foto: Malene Bendix.

En øvelse om bladenes omsætning i skovbunden.

Bonden, ulven, geden og kålhovedet.

Sjov øvelse i logisk tænkning udført som skuespil.

Byg en fuglekasse af brædder.

Her kan du finde arbejdstegninger til redekasser og en tabel der viser størrelser, flyvehuller og hvor højt kasserne skal hænges op.

Opfør et teaterstykke om skoven. Tegning: Eva Wulff.

Opfør en lille teaterstykke, der illustrerer noget af det, der sker i skoven - eller i andre natur- og kulturtyper.

Lav en bog om dyr.Tegning: Eva Wulff

Tag i skoven for at finde dyrespor - og lav en fælles dyrebog hjemme i klassen.

Undersøg møbler.

I Danmark har vi en stolt tradition for at designe møbler i træ. Undersøg møbler og tegn eller byg selv en skammel.

Rådyrlort i naturen

Hvem har lavet hvad ?

Væv dækkeservietter i bast. Foto: Sally Jørgensen.

Eleverne væver og syr dækkeservietter af lindebast.