Adventskrans med bog-kapsler

Lav en lille adventskrans af ler og bog-kapsler og røde sløjfer.

En anderledes adventskrans

Lidt om bog

Bøgetræets frø hedder bog. Det er små trekantede nødder, som sidder godt beskyttet inde i en kapsel. Frøene udvikler sig i løbet af sommeren. I september/oktober måned er de modne, kapslen åbner sig og frøene falder til jorden. I løbet af efteråret og vinteren falder bog-kapslerne af træerne. De ligger på jorden, godt gemt mellem de visne blade. Hvis du roder lidt i bladene dukker de frem og er lige til at samle op.

boeg_bog2_300p.jpg
Bog og bogkapsler. Foto: Malene Bendix.

Sådan gør du

• Tag i skoven og saml en pose bogkapslerne. Læg dem til tørre når du kommer hjem - f.eks. på en avis.
  • Rul en pølse af ler og saml den til en ring.
  • Sæt de 4 lys i lerringen og pynt den med bog-kapslerne.
  • Bind båndene på. Pas på at de ikke sidder for tæt på lysene, så der går ild i båndet, når lysene brænder ned.

Fag:Billedkunst, Natur/Teknik
Klasse:0. - 3. klasse, 4. - 6. klasse
Sted:Skov
Årstid:Efterår, Vinter

Grej

• Bog-kapsler
  • Ler
  • 4 juletræs-lys
  • Rødt sløjfebånd

Ca. 30 minutter

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, ka...

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Tekst og foto: Eva Skytte, naturvejleder