Brombær-tærte

Let og lækker tærte med mandler og brombær.

Et modent og et umodent brombær. Foto: Malene Bendix.

Kort om brombærtærte

I august, september og oktober kan du finde brombær i skoven. Brombær bliver modne lidt ad gangen - og derfor har du masser af tid til at bage brombærtærte i løbet af sensommeren.
 

Sådan gør du

Det er let at lave dejen - som er en mørdej. Du gør bare sådan her:

  • Smut og hak mandlerne fint.
  • Bland mandlerne med mel og sukker i en skål.
  • Kom smørret i i små stykker - og findel smørret i melet.
  • Kom ægget i og ælt dejen sammen.
  • Rul dejen tyndt ud og læg den i en form.
  • Prik dejen med en gaffel.
  • Læg brombærrene på.
Bag din tærte i cirka 30 minutter ved 200 grader i midten af ovnen. Kig til den ind imellem. Hvis den er ved at blive for mørk, så læg et stykke bagepapir over den. Tærten skal være gyldenbrun.
 
Mon det kan lade sig gøre at bage små brombærtærter over glødebål i staniol? Prøv.
 
Brombærtærte smager jo ekstra godt med chreme fraiche.
 
Brombær
Lækre bær.
Foto: Malene Bendix.

 

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Efterår

Grej

  • Brombær til en tærte - cirka 300 g
  • Skål, kande eller pose til at plukke i.
Til mørdej:
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 100 g. mandler
  • 1 æg

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.

Kommentarer