Fisk i saltdej

Sådan laver du fisk på bål.

Rens fisk - og tilbered dem over bål i saltdej.

Lidt om fisk i saltdej

Du kan bage en fisk i gløderne hvis du pakker den ind i saltdej.
 

Sådan gør du

  • Rens fisken og fyld den med f.eks. krydderurter
  • Bland salt, mel og vand og ælt det sammen til en fast dej
  • Dejen pakkes om fisken i en 1-2 cm tykt lag
  • Læg fisken i en glødebål i ca. 30 minutter. Husk at vende fisken undervejs.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Sø og å, Kyst og hav
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

Til 2-4 personer

  • 1 frisk fisk – en fed fisk f.eks. makrel eller ørred
  • krydderurter (f.eks. skovsyre, løgkarse eller gråbynke-blomster)
  • 250 g groft salt
  • 300 g mel
  • lidt vand

Tid

1 time
Bålet skal tændes mindst ½ time før du går i gang.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Opskrift af Helen Holm.
Foto: Malene Bendix.

Kommentarer