Planlægningsværktøj til udeskole

Et værktøj til planlægning af et udeskoleforløb, udviklet af lærere i Esbjerg Kommune.

Planlægningsværktøj.
I Esbjerg Kommune etablerede man et lokalt netværk af udeskolelærere i 2004. Her har man haft en debat om planlægning af undervisningen i uderummet. Debatten fik Dorte Vind, som er udeskolekonsulent i kommunen, til at lave et værktøj, som kan styrke lærerens planlægning af forløb både ude og inde - så de faglige mål ikke tabes af syne.

Du kan se skemaet nedenfor og finde som PDF under tegningen.

Pdf

Dorte Vind kort om udeskole og skolens faglige mål

Planlægningsværktøjet blev præsenteret på et møde i UdeskoleNet i Jelling 19.11.2008. På mødet diskuterede vi bl.a. udeskole og skolens faglige mål. Her kom Dorte bl.a. ind på:

Udeskole er skole og ikke udflugt. Man skal aldrig gå ud, hvis man ikke kan gå hjem og strege noget ind i Fælles Mål hæftet.

Dorte fortalte også om Hella, en lærer i Esbjerg, som bruger sit hæfte med Fælles Mål og en lyserød overstregningstush, for at holde rede på, hvilke mål som er nået i udeskolen. Efter hver udeskoledag eller forløb streger hun de mål som er nået over i hæftet med lyserødt - eller sætter en prik, hvis klassen har berørt emnet. Det kan hun også gøre i hæfter fra andre fag - og bytte timer med dem.

Dorte Vind - fra møde i UdeskoleNet, Esbjerg, 2008
Dorte Vind, fra møde i UdeskoleNet 1. april 2008. Foto: Malene Bendix.

Udeskole i Esbjerg kommune

Du kan læse meget mere om udeskole i Esbjerg Kommune.

Klasse:Lærere

Dorte Vind, pædagogisk udviklingskonsulent ved Pædagogisk Udvikling i Esbjerg Skolevæsen ved Esbjerg Kommune.

Lagt på Udeskole.dk i 2008.