Violsyltetøj

Du kan lave syltetøj af violer. Se her hvordan.

Violer

Lidt om violer

Når foråret kommer er martsviolen en af de første blomster der kigger frem. Dens blomster er mørkeblå, nærmest lilla. Senere i april blomstrer skovviolen også.
 
Hvis du finder et sted med rigtig mange violer, kan du plukke nogle af dem og bruge dem til syltetøj. Husk at lade nogle blive tilbage.
 

Sådan gør du

  • Kom sukker og vand i en tykbundet gryde og kog det til det bliver tykflydende.
  • Skær citronen midt over og dryp lidt citronsaft ned i massen.
  • Kom dine violblomster ned i sukkermassen.
  • Rør godt rundt.
  • Kog violmassen op - og lad den småkoge i en time.
  • Skum dit syltetøj, lad det afkøle og kom det på rene glas, som evt. er skyllet med atamon.
Spis violsyltetøj på nybagte boller.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår

Grej

  • En lille kurv violblomster (1 - 2 dl)
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker (gerne råsukker)
  • 1 citron
  • En tykbundet gryde + en grydeske

Tid

1 time til at koge syltetøj.

Tid til at finde blomster

 

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Forfatter: Malene Bendix.
Foto: Søren Fodgaard.

Kommentarer