Vi dyrker træer

Dyrk skoven bæredygtigt for et bedre klima. Læseark om skovbrug og klima og kopiark med aktiviteter.

Året rundt i skovbruget.

Lær om skovdyrkning og klima

Her finder du kapitel 2 fra hæftet "Genplant Planeten: Træets kredsløb og klimaet" som pdf-fil. Kapitlet er et samlet forløb, som beskriver, hvorfor det at dyrke skoven bæredygtigt er en måde at arbejde for et bedre klima.

Tag ud i skoven
Tag kontakt til en skovejer i nærheden af jer - og hør, om I må komme på besøg og høre om skovdyrkning.

Om materialet
Vi har her samlet relevante læseark og kopiark med aktiviteter i pdf-filer, som er lige til at printe ud. Du kan bruge arkene i forbindelse med plantning - fx med Genplant Planeten - og i andre sammenhænge.

Bestil hæfte
Hæftet kan bestilles i sin helhed på info@skoven-i-skolen.dk. (Det koster forsendelse, så husk evt. EAN-nummer).

Fag:Natur/Teknik, Dansk, Matematik, Biologi, Sløjd
Klasse:0. - 3. klasse, 4. - 6. klasse, 7. - 9. klasse
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

Se hvad I skal bruge i kopiark med aktiviteter.

Tid

Her er ideer til 3 - 4 timer om skovdyrkning - og andre aktiviteter. Og læseark til arbejde hjemme og på skolen.

Undervisningsmål

Formålet med Genplant Planeten og dette materiale er: at give mange ...
Formålet med Genplant Planeten og dette materiale er:
  • at give mange børn mulighed for selv at handle aktivt for et bedre klima ved at plante træer - og arbejde innovativt og løsningsorienteret med klima,
  • at sætte fokus på bæredygtigt skovbrug og træanvendelse som klimaløsninger,
  • at fremme skovrejsning i Danmark.

Forfatter
Malene Bendix

Kopiark
Stephan Springborg og Malene Bendix

Tegninger og grafik
Eva Wulff

Udgivelse
Skoven i Skolen 2015 i forbindelse med Genplant Planeten 2015.

Støtte til Genplant Planeten
Nordea-fonden, DONG Energy, DAPO, Friluftsrådet, Danske Planteskoler, 15. Juni Fonden