Sådan bager du små brød på sten i et bål.

Kort om gederams
Gederams er en høj flot lilla blomst, som vokser i lysninger i skoven. Du kan spise næsten alle dele af planten:
- Bladene kan du tørre til te ved at hænge planten op med hovedet nedad 3 - 7 dage.
- Bladene kan du også stuve - ligesom spinat
-
De unge skud kan du spise som asparges. Se her hvordan du tilbereder dem over bål.
Sådan gør du
Gederams blomstrer i maj/juni. Hold øje med de lyselilla blomster i skoven.
- Du skal bruge de unge skud. Træk dem op ad jorden.
- Rens de unge skud for jord og knæk den nederste del af, hvis den er sej og træet.
- Kog de unge gederamse-skud i vand og salt i 5 minutter. Det kan du let gøre over bål.
- Si vandet fra og læg dine gederams på en tallerken.
-
Lav en dressing af olie, citron og salt og hæld den over de varme gederams.
Spis så din gederams! Med brød.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Sommer
Grej
- Unge skud af gederams
- Vand
- Salt
- Olivenolie
- Citron
- Brød - evt. stenbrød, snobrød eller grydebrød
Redskaber:
- Gryde
- Si
- Spisegrej
- Glas til dressing
- Bål
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst: Malene Bendix.
Foto: Gry Aalling.
Foto: Gry Aalling.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.