Du kan lave saft af de gule mælkebøtter.

Kort om mælkebøtter og kaffe
Sådan gør du
- Vask rødderne fri for jord og tør dem ved at brede dem ud på en avis et lunt og tørt sted.
- Skær de tørre rødder i små stykker og rist dem i ovnen ved 150 grader, til de er mørkebrune.
- Stød de tørre rødder til pulver i en morter.
- Gem din mælkebøttekaffe i en dåse.
- Hæld mælkebøttekaffe i et kaffefilter – cirka 1 teske pr kop og en til kanden.
- Kog vand og hæld det over.
- Inviter de voksne på mælkebøttekaffe.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Mælkebøtterødder
- Vand
- Spand
- Morter eller noget andet, du kan støde og knuse de tørrede rødder med
- Kaffekande, kaffefilter og kopper
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.