Pandekager med brændenælder

Her kan du se, hvordan du bager bålpandekager med de sunde brændenælder.

Brændenælder har små hår som brænder, ved du nok. Pluk dem med handsker, poser eller ærmerne ned over hænderne. Foto: Malene Bendix.

Kort om brændenælder

Brændenælder er sunde. Der er masser af vitaminer og mineraler i. Og så smager de godt i bålpandekager. 
 
Vi har to arter af brændenælder i Danmark. Stor nælde - som du kan se på billedet - og liden nælde. Liden nælde smager bedst, men de unge skud af stor nælde er også gode.
 

Sådan gør du

  • Pluk brændenælder
  • Pil bladene af nælderne og kog dem ganske kort i vand.
  • Hak nælderne.
  • Smelt smørret.
  • Rør æggene med mel, mælk, salt og til sidst nælder og smeltet smør.
Hæl dejen på en bålpande og bag pandekagerne lysebrune over bål.
Spis dem med syltetøj i skoven. 

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Åbent land, Skov
Årstid:Forår, Sommer

Grej

  • 3 - 4 brændenælder
  • Handsker eller poser til at tage på hænderne
  • 3 æg
  • 5 dl mælk
  • 150 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk smeltet smør
  • Bål, bålgryde, grydeske og skål

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.