Sådan laver du brændenældesuppe over bål.

Kort om brændenælder
Brændenælder er sunde. Der er masser af vitaminer og mineraler i. Og så smager de godt i bålpandekager.
Vi har to arter af brændenælder i Danmark. Stor nælde - som du kan se på billedet - og liden nælde. Liden nælde smager bedst, men de unge skud af stor nælde er også gode.
Sådan gør du
- Pluk brændenælder
- Pil bladene af nælderne og kog dem ganske kort i vand.
- Hak nælderne.
- Smelt smørret.
- Rør æggene med mel, mælk, salt og til sidst nælder og smeltet smør.
Hæl dejen på en bålpande og bag pandekagerne lysebrune over bål.
Spis dem med syltetøj i skoven.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Åbent land, Skov
Årstid:Forår, Sommer
Grej
- 3 - 4 brændenælder
- Handsker eller poser til at tage på hænderne
- 3 æg
- 5 dl mælk
- 150 g mel
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk smeltet smør
- Bål, bålgryde, grydeske og skål
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.