Sådan laver du en grøn forårssalat af blade og urter fra skoven.

Lidt om bog
Sådan gør du
Find et bøgetræ med bog på om efteråret. Inde i bogen sidder der to små trekantede nødder. De har en brun skal. Hvis du piller skallen af kommer der en lille lys nød til syne. Du kan spise nødden. Den smager rigtig godt.
Men du kan også riste de små nødder over bål. Så skal du samle nogle håndfulde, og pille skallerne af dem. Rist nødderne på en tør pande til de bliver lidt brune. Drys dem eventuelt med lidt salt. De kan bruges som snacks eller ligesom pinjekerner i salat.
De små bog-nødder kan bruges i alle slags mad i stedet for nødder - men brug ikke for mange.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- små nødder fra bog
- pande eller gryde
- grydeske
- bål eller komfur
Tid
1 time.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.