Ståtrold

Ståtrold - supersjov fangeleg.

Drenge fra Ravnsholtskolen

Lidt om ståtrold

Ståtrold er en supersjov fangeleg, hvor man kan befri hinanden.

Sådan gør I

• Vælg hvem der skal være det. Tit er det en af de store, men I kan også tælle Okker gokker eller trække lod.

• Den-der-er-den tæller til 30 og alle løber væk fra ham.

• Nu skal Den-der-er-den fange de andre ved at løbe hen til dem og sige "Tik" eller "Fanget" eller hvad man nu siger der hvor I bor.

• Når man er fanget, stiller man sig med spredte ben. De andre kan befrie en, ved at kravle ind igennem benene - og så kan man løbe igen.

Så er det bare om at komme igang.

Fag:Idræt
Sted:By og kultur, Åbent land, Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår

Grej

Et sted, hvor man kan løbe og kravle - dvs. en have, en mark, en park, en gård eller noget andet.

Som I har lyst.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Tekst og foto: Malene Bendix.