Rønnebær-kiks

Du kan lave kiks af rønnebær.

Rønnebær

Lidt om rønnebær

Du kender helt sikkert rønnebær. De er knald-orange og meget flotte om efteråret. Røn er et lille træ med lette blade og smukke blomster og frugter.
 
Hvis du kigger helt tæt på et rønnebær, kan du se at det ligner et lille æble. Og røn er også i familie med æbletræet - kernefrugtfamilien.
 

Sådan gør du

Gå i skoven og find rønnebær. De er modne i august og september. Du behøver ikke så mange til kiks - så tag bare et par klaser med i din kurv.
  • Bland mel og sukker i en skål.
  • Hak dine rønnebær fint og hæld dem i skålen.
  • Smelt smørret og bland det i sammen med fløden.
  • Ælt det hele sammen til en fast dej.
  • Rul dejen meget tyndt ud med en kagerulle.
  • Stik runde kiks med et glas - eller skær firkantede kiks med en kniv.
  • Bag dine rønnebærkiks i cirka 10 minutter ved 225 grader til de er lysebrune og sprøde.
Så er det tid at invitere naboerne på rønnebærkiks - måske med brombærsyltetøj og hyldebærsaft til...
 
Rønnebær
Rønnebær.
Foto: Malene Bendix.

 

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov, Åbent land
Årstid:Sommer, Efterår

Grej

  • 2 dl rønnebær
  • 225 g grahamsmel
  • 125 g hvedemel
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl fløde

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.
 
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.

Kommentarer