Her får du en opskrift på amerikanske pandekager, som du kan lave over bål.

Lidt om appelsinkage over bål
Sådan gør du
- Skær toppen af en appelsin.
- Spis appelsinkødet med en ske.
- Fyld appelsinskallen halvt med dej.
- Sæt toppen på med tandstikker
-
Læg appelsinen i udkanten af bålet i cirka 1/2 time.
-
Kig på, duft til og stik lidt i kagen, for at se om den er bagt.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Appelsiner - en til hver - helst usprøjtede (økologiske)
- Skåle, skeer mm
- Tandstikker, tændstikker uden svovl eller små pinde I har snittet
- Teskeer til at spise kagen med.
Dej til 15 - 20 appelsiner:
- 200 g hvedemel
- 50 g hvedeklid eller noget andet groft mel
- 185 g (rør)sukker
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 2 vanillestænger (eller 2 tsk vaniliesukker)
- lidt mørk chokolade hakket i små stykker
- 2 æg
- 125 g smør
- 3 mosede bananer
- Saft + revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
Tid
Bagetid: Cirka ½ time i udkanten af bålet.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.