Sådan laver du urtefrikadeller over bål.

Sådan gør du
- Tænd et bål, som kan give gode gløder.
- Find og snit snobrødspinde, så der ikke er bark på den yderste ende.
- Læg kødfarsen ned i skålen. Skær den ene kvarte ud - og hæld æg, havregryn, revet løg, hakkede krydderier i skålen og rør det hele godt.
- Vask og tør dine hænder - tag en klump fars og sæt den fast omkring enden af din snobrødspind. Vask fingre igen.
- Steg frikadellen over bål, til den er stegt helt igennem.

Hvem, hvad, hvor
Grej
- 400 g hakket oksekød (eller hakket kalv og flæsk)
- 1 æg
- 1 håndfuld havregryn eller mel
- 1 lille løg
- Skovens krydderier - f.eks. ramsløg, skovsyre
- 1 tsk salt
- Peber som du kan lide det.
- Chilli - hvis du kan lide det
- Skål & ske
- Dolk og skærebræt
- Rivejern
- Snobrødspinde
- Vand til at vaske hænder
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.