Her kan du se, hvordan du kan tørre og gemme æbler til vinteren.
Lidt om fyldte æbler
Sådan gør du
Udhul æblerne med en udhulerkniv, kartoffelskræller eller kniv sådan: skær rundt om stilken, så kernerne kommer ud. Du skal ikke skære hele vejen igennem æblet - så løber fyldet ud.

Et stykke bagepapir lægges over, så det dækker sandet og går godt op af siden. Vær omhyggelige, så du ikke får sand på æblerne.
Sæt æblerne i ét lag sådan at fyldet ikke flyder ud.


Æblerne er møre efter 15-30 minutter. Spis dem med lidt creme fraiche til.
Tip: Du kan også stille æblerne direkte i gløderne eller bage æblerne på en bålpande.
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 10 æbler:
- 10 æbler
- 75 g smør
- 100 g mandler
- 150 g brun farin
- 3 tsk kanel
- evt. 100 g rosiner
- 2,5 dl creme fraiche
- gryde med tætsluttende låg
- bagepapir
- strandsand
- udhulerkniv, kartoffelskræller eller urtekniv
Tid
1 time.
Bålet skal tændes 1 time før.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Eva Skytte.
Redaktør og fotos: Malene Bendix.