Hvad er det for kvaliteter, man kan finde i naturens rum, som kan anvendes i det specialpædagogiske arbejde?

Heldagsafdelingens udehold på Korup skole startede som et forsøg i skoleåret 2010 - 2011. Eleverne i heldagsafdelingen har omfattende og generelle indlæringsvanskeligheder. Alle eleverne er mobile, men mange har grovmotoriske, finmotoriske og perceptuelle vanskeligheder i varierende grad. Eleverne på udeholdet er i skoleåret 2010 - 2011 mellem 12 og 15 år.
Ergoterapeut Margit Berggren og fysioterapeut Peter Lund Hansen fulgte børnene - og lavede forskellige fysiske og motoriske test før de gik igang, midtvejs og efter skoleåret med udeskole.

Foto fra rapporten.
Teamets formål med udeskoletilbuddet er at måle, om udeskoletilbuddet forbedrede elevernes grov- og finmotoriske færdigheder, samt om de evt. forbedrede færdigheder havde en afsmittende effekt på elevernes deltagelse i aktiviteter i skolehverdagen.
I deres rapportens konklusion står bl.a. "Der er ingen tvivl om, at eleverne både har bedret deres motoriske færdigheder, og at det har smittet af på såvel deres deltagelse i skoleaktiviteter, som på deres motivation og adfærd. Fremgangen på alle områder har været så markant, at det ikke er urimeligt at give udeskoletilbuddet en del af æren."
Hvem, hvad, hvor
Klasse:Lærere
Kolofon
Forfattere
Margit Berggren og Peter Lund Hansen.
Foto
Fra rapporten.
Børn
Udeholdet MA, Korup skole.
Udgivelsesår
2010 - 2011.