Her kan du læse en hel masse om biernes liv - især honningbier.

Kort om honning, bier og tavler
Mange honningbier bor i bihuse, som biavleren har stillet op til dem. Bierne samler nektar fra blomster - og laver den om til honning, som de lægger ind i cellerne i biboet. Hvis du er heldig, kan du få lov at smage biernes honning lige fra tavlen. Se her, hvad du så gør.
Sådan gør du
- Fjern voksen fra tavlen med en kniv eller gaffel.
- Sæt en si over en skål - og skrab honningen ned i sien.
- Pres honningen gennem sien.
- Hæld jeres honning over i en honningbøtte.
Du kan bruge den siede honning i saft, i marmelade og på fladbrød.

Skrab det øverste lag voks af med bigaflen.
Foto: HP Stenbæk.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Åbent land, Skov, By og kultur
Årstid:Sommer, Efterår
Grej
- Tavle med honning
- Gaffel eller kniv
- Skål
- Si
- En bøtte med låg til honning
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: HP Stenbæk, udeskolelærer på Rønde Skole.
Redaktør: Malene Bendix.
Tegning: Eva Wulff.