Sådan laver du et bål.

Kort om huskelisten
Her er ting og sager, som det kan være godt at have med, hvis I skal lave bålmad til mange.
Bål
-
Optænding
-
Brænde
-
Aviser
-
Tændstikker
-
Vifte (et stykke pap, træplade, låg…)
-
Handsker
-
Økse
-
Sav
Mad
- Madvarer
- Gryder
- Stativ
-
Ske (HUSK at lade den stå op i gryden når den ikke er i brug den kan hvile på stativets top
– ellers brænder skaftet!)
Spisning
- Spiseskeer
- Kopper, mugger eller skåle
-
Krus til at drikke vand af
Køkkenudstyr
- Opøseske
- Piskeris
- Skærebrætter
- Knive
- Skåle
-
Vanddunk
Rengøring
- Affaldssæk
- Opvaskebalje
- Opvaskebørste
- Skuresvamp stor, til gryder, skures 5 cm ned på ydersiden, og selvfølgelig indvendig.
- Opvaskemiddel
-
Viskestykker
Sikkerhed
-
Førstehjælpsgrej – plaster, bandage
Lærerpleje
- Kaffe og the i kande.
Det hele kan pakkes i plastik kasse med låg for at undgå det regner ned på aviser, viskestykker tændstikker m.v.

Bålmad om vinteren på Thorning skole.
Foto: Rasmus Østerby.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Rasmus Østerby, lærer på Thorning skole. E-mail: roe@kompedal.dk.
Redaktør: Malene Bendix.