Kimsleg i skoven

Leg kimsleg med ting fra skovbunden.

Et klæde er alt hvad du skal have med hjemmefra.

Lidt om aktiviteten

I skovbunden kan I finde alle mulige ting: Frø, frugter, blade, dyr, fjer, æggeskaller, blomster, svampe, kogler og meget andet. Tag et tørklæde med ud i skoven – og leg kimsleg.

Sådan gør du

Hvem skal være den?
Læg tørklædet ud på jorden. Find først ud af hvem der skal være Kim. Den der er Kim skal nu finde 5 – 10 ting i skovbunden og lægge dem under tørklædet. De andre må ikke kigge.

Kig kort tid
Når alle er klar løfter Kim tørklædet, så de andre kan kigge i 30 sekunder. Så lægger Kim tørklædet på igen – og de andre løber ud for at finde de samme 5 – 10 ting. Den der kommer først tilbage med de rigtige ting har vundet – og bliver den næste Kim. I kan også bare skiftes til at starte legen.

Kimsleg med dufte
I kan også lege Kimsleg med næsen. Den der er Kim finder en ting i skoven der har en lugt. Kim stiller sig bag et træ. Nu skal de andre, én efter én, komme hen bag træet, lukke øjnene, og lugte det som Kim holder i sin hule hånd. Når de andre har lugtet, løber de ud i skoven. Den der først kommer tilbage med det der har lugten, har vundet.

Fag:Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

• Tørklæde (en sweater eller jakke kan også bruges)
  • En skov
  • Et ur

Så lang tid I har lyst.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: Malene Bendix.
Tegning: Eva Wulff.

Denne aktivitet kan også bruges i forbindelse med børnehæftet "Skovens træer", som er udgivet i forbindelse med Skovens Dag. Du kan finde hæftet som pdf-fil og e-bog + 12 ideer til udeaktiviteter - én for hver måned i året.

Skoven i Skolen har sammen med Naturstyrelsen og Dansk Skovforening udgivet i alt 12 børnehæfter i forbindelse med Skovens Dag 2000 - 2010. Du kan finde en samlet oversigt over hæfterne.