Lækker lækker lækker.

Lidt om mirabelle
Sådan gør du
-
Skyl mirabellerne godt og kom dem i gryden. Du kan eventuelt tage stenene ud af mirabellerne inden du koger dem. Men jeg synes det er lettere at fiske dem op af syltetøjet til sidst.
-
Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i små stykker og kom det ned til mirabellerne.
-
Tilsæt sukker og kog blandingen indtil æblerne er kogt ud. Det tager ca. 10-15 minutter afhængig af hvilken slags æbler du bruger. Hvis de ikke er kogt ud efter 15 minutter, så tag gryden af. Du kan så eventuelt blende syltetøjet. Husk blot at alle mirabellestenene skal være væk først.
-
Fisk alle mirabellestenene på at gryden med en gaffel eller ske.
-
Hvis du ikke bryder dig om frugtstykker i syltetøjet, kan du blende det.
Nu kan du spise mirabelle-marmelade på franskbrød. Her kan du finde opskrifter på brød bagt i gryde og stenbrød.
Hvem, hvad, hvor
Grej
Opskriften giver ca. ½ liter marmelade.
- ½ liter mirabeller
- 1 æble
- vand til at skylle med
- 100 g sukker
- gryde
- grydeske
- syltetøjsglas
- spiseske eller gaffel
- eventuelt en blender
Tid
1 time til indsamling og kogning.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.