Tænd bål og lær om brænde og brændværdi.
Lidt om brombær og pandekager
I september og oktober bliver brombærrene modne. De bær der sidder på en busk, bliver modne lidt efter lidt, så du kan plukke af den samme busk over lang tid. Du kan tage bålgryder og pandekagedej med i skoven - og lave pandekager med brombær over bål.
Sådan gør du
- Pisk pandekagedejen sammen hjemme fra - og tag den med i en flaske med låg sammen med noget smør.
- Tag ud til et godt brombærsted - og pluk en masse brombær.
- Find en bålplads, hvor I godt må tænde bål - og tænd et bål.
-
Kog brombærmarmelade - og steg pandekager.
-
Rul pandekagerne med brombærmarmelade - og spis dem med stor fornøjelse.
Bon appétit!
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Efterår
Grej
Til brombærplukning:
- Spande eller poser til at plukke i
- Bålgryde og pande
- Paletkniv og grydeske
- Tallerkner til pandekagerne
- Køkkenrulle
Til pandekagefyld:
- 1/2 kg brombær
- 300 g. sukker
Til pandekagedej til 4 personer:
- 125 g mel
- 1 tsk sukker
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 spsk smeltet smør
- lidt salt
- Smør til at stege i
Tid
Gode timer.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.