Skovskrald

Bang! Slå skovskrald med lysegrønne bøgeblade.

Helt nye, unge, friske bøgeblade. Lige til at spise.

Kort om skovskrald

Det er let at lave et godt højt skrald med et friskt bøgeblad - og ekstra let når bøgebladene lige er sprunget ud og er lysegrønne og bløde. Se her hvordan du gør.
 

Sådan gør du

Knyt den ene hånd løst, så pegefingeren lægger sig ind i tommelfingeren - og så du kan kigge ind gennem hånden som gennem et rør. Læg et friskt bøgeblad hen over pege og tommelfinger - og slå på bladet med den anden hånds håndflade. Bang!
 
skovskrald1_0.JPG
 
skovskrald2_0.JPG
 
skovskrald3_0.JPG
Smak. Bang. Sådan. Foto: Malene Bendix.
 
Spis et blad
Hvis bøgebladene lige er sprunget ud - og er lysegrønne og bløde, så smag de blade, som du har slået hul på. Det smager af forår.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Musik
Sted:Skov
Årstid:Forår

Grej

Et bøgeblad

Du kan også bruge andre blade.

Tid

1 minut

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, ka...

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix
Foto øverst: Janne Bavnhøj.