Snit en vandrestav

Snit en vandrestav - og tag på vandring.

Gå en tur med din vandrestav.

Lidt om aktiviteten

Det er godt at have en vandrestav i hånden, når man skal gå langt. Find en god gren – og snit flotte mønstre i barken.

Sådan gør du

Skær dig en god lige gren af f.eks. hassel. Sæt dig et sted hvor du ikke kan ramme nogen med din kniv – og skær mønstre i barken. Skær helt ind til træet indenunder – så bliver det flottest. Du kan dekorere håndtaget, eller hele staven. I enden af vandrestaven kan du snitte en figur eller en kugle.
Her er vandrestave med forskellige mønstre.
Tegning: Eva Wulff.

Når din vandrestav er færdig, er der ikke andet at gøre end at tage på vandretur i skoven. Du kan lægge en rute på et kort, og gå en lang tur med kompas og madpakke. Du kan også bare bimle af sted. Men husk chokolade.

Udeskolebørn fra Hammerum skole med vandrestave
Udeskolebørn fra Hammerum skole, klar til at vandre.
Foto: Frank Juel, udeskolelærer.

Fag:Sløjd
Sted:Skov, Åbent land
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

• En gren fra f.eks. hassel
  • En kniv

Så meget du har lyst.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: Malene Bendix
Foto: Frank Juel, udeskolelærer
Tegninger: Eva Wulff.

Denne aktivitet kan også bruges i forbindelse med børnehæftet "Skovens træer", som er udgivet i forbindelse med Skovens Dag. Du kan finde hæftet som pdf-fil og e-bog + 12 ideer til udeaktiviteter - én for hver måned i året.