Piroger med skinke, æg og ramsløg

Piroger er gode at have med på en skovtur.

Ramsløg blomster og blade.

Lidt om ramsløg

Piroger er gode at have med på en skovtur. I denne opskrift er de fyldt med skinke, æg og ramsløg.

Du skal bruge de friske blade fra ramløg. Ramsløg spirer i slutningen af marts måned. Bladene smager bedst inden planten har afblomstret i juli måned.

Ramsløg er lette at kende på lugten - den minder om hvidløg.

Læs mere om ramsløg i leksikonet.
 

Sådan gør du

  • Varm mælken så den er lunken og rør gæren i.
  • Smulder margarinen i melet. Hæld mælk, salt og æg i dejen og ælt den godt.
  • Stil dejen til hævning ½-1 time et lunt sted.
  • Skinke og æg hakkes fint og blandes med ost, sennep og ramsløg.
  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 60 x 60 cm.
  • Skær cirkler ud af dejen. Brug en skål eller lille tallerken.
  • Læg ca. ½ spsk fyld på hver cirkel.
  • Fold dejcirklerne på midten og tryk kanten gode sammen.
  • Stil pirogerne på en bageplade, pensel dem med æg og lad dem hæve 15 min.
  • Bage dem i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår

Grej

Til ca. 20 piroger

  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 75 g margerine
  • 400 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • æg til pensling

Fyld:

  • 150 g røget eller kogt skinke
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 flødeost (200 g)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk hakket ramsløg

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Forfatter: Eva Skytte.
Redaktør og foto: Malene Bendix.