Følg rebet

En blinde- og stifinderleg, der stiller krav til kommunikation, samarbejde og brug af sanser.

Følg rebet.

Lidt om aktiviteten

Bind en gruppe mennesker sammen - og lade dem følge et reb med bind for øjnene.

Sådan gør du

Læg først en rute gennem terrænet med det lange reb. Lav ruten i en sværhedsgrad, så den svarer til deltagernes niveau – højt og lavt reb, over og under forhindringer og andet som terrænet indbyder til. Deltagerne må ikke se ruten, før de skal løbe den.

Del deltagerne ind i grupper af 3 - 6 personer. Hver gruppe binder sig sammen med det korte reb, så de har cirka 1/2 meters imellem sig. Derefter får de bind for øjnene. De føres derefter til starten af ruten. Deltagerne skal nu følges ad langs rebet og hjælpe hinanden til målet.

Fag:Idræt
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

• Bind for øjnene
  • Et reb på ca. 5-6 meter
  • Et langt reb til ruten

Aktiviteten kan varieres efter hvor meget tid man har.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: Majbrit Keinicke, lærer ved Katrinedal skole og tilknyttet økobasen Rillestenen.
Redaktør: Malene Bendix.