En lejrtur på to dage. Første dag med fokus på bevægelse og udholdenhed. Anden dag med fokus på lege. Overnatning i bivuak eller telt.

Kort om at stege lam i grube
Sådan gør du
- Når markstenene er varmet godt igennem, tager du dem ud af ilden med skovlen og lægger et lag i bunden af din grube.
- Læg lammekøllerne ovenpå stenene.
- Læg et lag af sten ovenpå lammekøllerne.
- Hent gløder fra bålet på din skovl og spred dem ned mellem stenene.
- Nu er der dejlg varmt omkring køllerne.
-
Grav nu jord ned i gruben, så hullet bliver fyldt.
-
Afslut med at lægge græstørvene på plads ovenpå det hele.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Lammekøller
- Salt og peber
- Staniol
- Skærebræt og kniv
- Bålplads, brænde
- Marksten (ikke flintesten)
- Spader, skovle
- Tykke arbejdshandsker, som kan tage om noget varmt
- Et sted, hvor du må grave et hul
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Malene Bendix.
Foto: Janne Bavnhøj.
Tak til Laura Lundager og børn fra Osted Fri- og Efterskole for en dejlig dag med afprøvning lam i grube. Vi stegte 4 lammekøller på en time en regnvejrsdag.
Materialet er støttet med tilskud fra Tips- og Lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.